Eesti siidritee tuur
Eestis registreeriti esimene siider mais, 2015. Ajalooliselt pole Eestis siidrit valmistatud, seetõttu on õunaaiad noored ja siidri valmistamistehnoloogiad avastamisel. Eestis kasutatakse siidri valmistamiseks peamiselt söögiõunu (Talvenauding, Koit, Antonovka, Kuldrenett). Mõned siidritootjad on istutanud Suurbritanniast või Prantsusmaalt toodud spetsiaalseid siidriõunasorte, kuid need on veel väga noored. Perry’t on valmistanud vaid üks tootja 17-st.
Siidritee sobib kogu perele, sest mõnelgi tootjal on valikus kas õunalimonaad või muu alkoholivaba toode.
Hea teada!
• siidritee tuuri võib kokku panna oma soovi järgi;
• külastada võib ka ainult ühte sihtpunkti;
• kohtumise aeg tuleb ise siidritootjaga kokku leppida;
• transport ja majutus tuleb ise otsida.
Soovi korral võib tellida giidiks sertifitseeritud pommeljee, ainsa Baltikumis, Kaire Jakobsoni. Kaire saab tuuri läbi viia eesti, vene, soome ja inglise keeles.